Samsung is naar verluidt klaar met Android Wear en wil zich in de toekomst alleen nog maar gaan richten op het besturingssysteem Tizen, het OS waar de fabrikant zelf aan gewerkt heeft. Volgens Samsung is Tizen de toekomst voor de wearables.

Samsung kiest voor Tizen, niet voor Android Wear

Wanneer je als platformhouder je platform groot wil maken, dan heb je sterke hardwarefabrikanten nodig. In dit geval gaat het over Android Wear en Samsung; Samsung schijnt voornemens te zijn Android voor smartwatches te laten voor wat het is, omdat de fabrikant zich zou willen concentreren op zijn eigen platform, genaamd Tizen. De Samsung Gear S2 draait bijvoorbeeld op dat besturingssysteem. Het lijkt er voor nu dus op dat Google het in de toekomst zonder smartwatches van Samsung moet gaan doen.

Een Samsung-vertegenwoordiger zou hebben gezegd dat Tizen veel energiezuiniger is dan Android Wear, daarom verkiest de fabrikant zijn eigen OS boven die van Google. In het verleden heeft Samsung één Android Wear-smartwatch uitgebracht: de Galaxy Gear Live. Tizen heeft al meerdere slimme horloges op zijn naam staan: de Gear S2, Gear S, Gear 2 en de Galaxy Gear. Onlangs kondigde Google nog een grote update aan voor het Android Wear-platform, met redelijk indrukwekkende features - maar mogelijk niet goed genoeg voor Samsung.