Samsung werkt aan een interessant nieuw product. De Zuid-Koreaanse technologiereus werkt aan een draagbare directionele speaker. Die kan dan overal mee naartoe genomen worden, en zorgt ervoor dat mensen niet de hele tijd oordopjes hoeven te dragen.

Directionele speaker

De directionele speaker van Samsung moet volgens het bedrijf voorkomen dat mensen oorklachten krijgen. Oordopjes zorgen bij lang gebruik immers voor pijn en op de lange termijn mogelijk voor gehoorschade. Maar traditionele bluetooth-speakers zorgen juist weer voor irritaties bij andere mensen die dan mee moeten ‘genieten’ met de muziek van een ander.

De directionele speakers van Samsung, die het bedrijf de S-Ray noemt, zijn gemaakt als “klein, licht en draagbaar” systeem. Daarmee moeten geluidsgolven enkel een specifieke kant op gaan. Zo moet voorkomen worden dat anderen mee moeten luisteren met de muziek die de speakers produceren.

Interessant is dat Samsung in een geanimeerde video demonstreert dat de muziek enkel op bepaalde plekken te horen is. Dat systeem moet zo goed werken, dat er meerdere speakers in dezelfde ruimte gebruikt kunnen worden, zonder dat de geluidsgolven door elkaar heen gaan. Zo kan je dus op meerdere plekken een speaker zetten zonder dingen door elkaar te horen.

De draagbare speaker moet in drie varianten uitgebracht worden en zal tijdens de CES in Las Vegas onthuld worden.