Samsung heeft vandaag een nieuwe SoC (system-on-a-chip) aangekondigd voor wearables, namelijk de Exynos 7 Dual 7270. Dit is de eerste chipset die is gebaseerd op het 14nm-proces, die geschikt gemaakt is voor wearable devices.

Samsung Exynos 7 Dual 7270: soc voor wearables

Samsung heeft de Exynos 7 Dual 7270 aangekondigd. Dit is de eerste chipset voor wearables die is gebaseerd op het 14nm-proces. Samsung maakt soortgelijke chipsets al sinds 2014 voor smartphones en tablets; zo tref je de Exynos 7420 aan in internationale versies van de Galaxy S6, S6 edge en Galaxy Note 5, bijvoorbeeld. Dit was de eerste chip chip gemaakt volgens de 14nm-methode. Maar nu gaat het bedrijf dus een stapje verder en presenteert een chipset die nog compacter is en dus is bedoeld voor wearable devices.

De chipset beschikt over twee ARM Cortex-A53-kernen, die zijn bedoeld voor het managen van efficiëntie en prestatie. Deze chip is zo'n twintig procent energiezuiniger in vergelijking met soortgelijke chips die zijn gemaakt met het 28nm-proces. Ook beschikt de chip over een lte cat.4-modem, waardoor er ook verbinding met het mobiele netwerk kan worden gemaakt. Ondersteuning voor bluetooth, wifi en fm-radio's zijn ook aanwezig. Daarnaast zal de cpu, dram, de radio's en het opslaggeheugen ook op één oppervlak zitten.

Daardoor kan de chip ervoor zorgen dat wearables kleiner blijven, omdat dit ales een alles-in-één-oplossing kan worden aangeboden. Het is nog niet bekend welke producten voor het eerst gebruik gaan maken van de Exynos 7 Dual 7270.