Samsung heeft officieel de Gear Fit2 en Gear IconX onthuld, met uitgebreide trackingfuncties en de mogelijkheid om standalone muziek af te spelen. De fitnesstracker is vanaf 10 juni 2016 verkrijgbaar, terwijl de oordoppen in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen.

Dit zijn de Samsung Gear Fit2 en Gear IconX

Samsung heeft de Gear Fit2 en Gear IconX officieel uit de doeken gedaan, met uitgebreide trackingfuncties en de mogelijkheid om standalone muziek af te spelen. De fitnesstracker heeft een ingebouwde GPS en hartslagsensor die het mogelijk maken sportprestaties nauwkeurig bij te houden, terwijl live feedback wordt gegeven om je prestaties te verbeteren. De Gear IconX is volledig draadloos en houdt je work-outs bij. Je krijgt direct feedback op je hardloopprestaties. De Gear Fit2 en Gear IconX zijn geoptimaliseerd voor sporters van ieder niveau.

samsung-gear-fit2

De Gear Fit2 beschikt over een ergonomisch design die je elke dag comfortabel zou moeten kunnen dragen. Het hoge resolutie Super Amoled-touchscreen houdt work-outs overzichtelijk, en stelt je in staat nieuwe berichten te lezen en direct te reageren. Dankzij Auto Activity Tracking hoef je de Fit2 niet handmatig in te stellen, of je nu rent, wandelt, fietst, of de roeimachine of crosstrainer gebruikt. De wearable communiceert moeiteloos met S-Health en andere fitnessapplicaties. Met ‘Step Challenges’ ga je 1-op-1 de strijd aan met je vrienden.

samsung-gear-iconx

Op de zelfstandige muziekspeler luister je je favoriete muziek , zonder je mobiele telefoon nodig te hebben. De Gear IconX pakt het net even anders aan. Dit zijn lichte oordopjes in verschillende groottes. De oordopjes gaan aan zodra je ze in je oor stopt. De wearable houdt fitnessdata bij over afstand, snelheid, duur, hartslag en calorieënverbranding en synchroniseert die data met S-Health. Ook is er Voice Guide aanwezig, die gesproken feedback geeft tijdens je work-out. Ook is er Bluetooth aanwezig voor de koppeling met je smartphone.

De Gear IconX heeft overigens ook genoeg interne opslagruimte voor het opslaan met duizend nummers. Ook is er een hardcase etui waarmee je de Gear IconX kunt opladen. De accu in de oordopjes gaat tot zes uur mee, de bijgeleverde hardcase tot twaalf uur.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Gear Fit2 is vanaf 10 juni 2016 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 199 euro. De Samsung Gear IconX is vanaf het derde kwartaal beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 229 euro.