Samsung heeft tijdens een zelf georganiseerd evenement een nieuwe versie van de Samsung Gear VR aangekondigd waar de Galaxy Note 7 in past. De nieuwe Gear VR heeft een zwarte kleur, zodat je hem goed kunt onderscheiden van het oudere model.

Dit is de nieuwe Samsung Gear VR

Samsung heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd een nieuwe versie van de Samsung Gear VR aangekondigd. Dit is een virtual reality-bril waar je onder meer de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note 7 in kunt stoppen. De nieuwe Gear VR beschikt onder meer over andere lezen en daardoor een grotere kijkhoek. Ook is er een usb-type-c-aansluiting aanwezig, zodat je de eerder genoemde Note 7 kunt aansluiten op de bril. De vorige versies van de Gear VR hebben een micro-usb-aansluiting; deze aankondiging was dus te verwachten.

Daarnaast zijn er nog een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zou er nu minder licht naar binnen moeten komen dan voorheen, omdat de klep aan de voorkant beter sluit. Ook is de touchpad nu glad gemaakt, is er een nieuwe homeknop aanwezig en kun je de klep beter dicht maken met een extra schuifje. De nieuwe lenzen moeten ervoor zorgen dat de ervaring dichter op je ogen zit, waardoor je nog meer ondergedompeld wordt. De nieuwe Gear VR is ook te gebruiken met de Galaxy Note 4, Note 5, S6, S6 edge, S6 edge+, S7 en S7 edge.

samsung-gear-vr-note-7-3 samsung-gear-vr-note-7-2 samsung-gear-vr-note-7-1