Samsung biedt momenteel op virtual reality-gebied de Gear VR, een bril waar je een Samsungtelefoon in moet zetten. Maar er komt ook nog een zelfstandig werkende VR-bril aan. Samsung heeft een prototype hiervan laten zien.

Exynos VR

In de Gear VR-bril doet de telefoon eigenlijk alle belangrijke dingen. De computerkracht en het scherm zijn van de telefoon afkomstig, de Gear VR is slechts het high-tech doosje waarmee je hem op je hoofd bindt. In de Exynos VR is dat anders geregeld. Deze VR-bril biedt alles in de bril zelf, een telefoon is onnodig. Net als de HTC Vive of de Oculus Rift kan de Exynos VR alles zelf doen.

De Exynos VR is een headset met ingebouwd scherm, een processor die niet onderdoet voor die in een smartphone, en alle mogelijke technologie om de drager ervan naar een virtuele realiteit te brengen.

Derde versie met twee 4K-schermen

Kennelijk is Samsung deze bril al een tijdje aan het ontwikkelen, want de versie die nu is getoond, heet de Exynos VR III. De derde versie dus van deze bril; de andere twee zullen we wel nooit te zien krijgen. Er zou een zeskernige processor in zitten met twee Samsung M2 processorkernen die geklokt zijn op 2,5 Ghz. Voorts zijn er nog vier ARM Cortex A53-processorkernen die op 1.7 Ghz worden geklokt, een Arm Mali G71 MP20-grafische processor, en twee WQHD-schermen met een verversingstempo van 90 frames per seconde. Oftewel 4k/75Hz.

Gezichtsuitdrukkingen

De bril is in staat om oogbewegingen te volgen en kan ook de handen volgen. Spraakbesturing is ook voorzien, evenals herkenning van gezichtsuitdrukkingen.

Het is nog maar een prototype. Het valt nog niet te zeggen wanneer Samsung een echt product op de markt gaat brengen.