Samsung lijkt tijdens IFA 2016 in Berlijn weer een aantal nieuwe apparaten aan te gaan kondigen. Daartoe behoort ook een nieuwe smartwatch, zo heeft de Italiaanse journalist Antonio Monaco naar buiten gebracht. Het zou gaan om de Samsung Gear S3, de opvolger van de Gear S2.

Samsung lanceert Gear S3 in september

Volgens de eerdergenoemde Italiaanse technologie journalist Antonio Monaco gaat Samsung, net als in eerdere jaren, tijdens IFA het een en ander bekend maken. Zo zou de Galaxy Tab S3 worden gelanceerd en ook een nieuwe smartwatch: de Gear S3. Ook wist de journalist al het een en ander naar buiten te brengen wat betreft de nieuwe smartwatch.

Zo zou het horloge meer gaan lijken op een normaal horloge. Tevens weet de journalist alvast te melden dat het apparaat over ingebouwde GPS gaat beschikken. Eerder verscheen het gerucht dat de 'superluxe' Samsung Gear S3 overigens in maart 2017 zou gaan verschijnen. Dat werd in april van dit jaar naar buiten gebracht. Ook toen werd al verwacht dat de nieuwe watch tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd zou worden. Tevens verschenen een maand geleden al afbeeldingen waarop de Samsung Gear S3 mogelijk te zien is. Afwachten dus wanneer Samsung naar buiten treedt met informatie over de smartwatch.