Na de presentatie van de Samsung Galaxy Note 8 heeft Samsung ook een nieuwe versie van de Gear VR aangekondigd. Omdat de Note 8 niet in de andere headsets past, is er een nieuwe versie van deze populaire virtualrealitybril nodig.

Gear VR voor de Galaxy Note 8

Nadat Samsung de Galaxy Note 8 heeft gepresenteerd, onthulde het bedrijf ook de nieuwe versie van de Samsung Gear VR. Deze versie van de populaire virtualrealitybril is bedoeld voor de Note 8, omdat die met zijn scherm van 6,3-inch niet past in de huidige iteraties van de VR-bril. Op die aanpassing na, lijkt er verder niets veranderd te zijn aan dit model, dat erg lijkt op de laatst uitgebrachte versie met controller. Die bril werd samen met de Galaxy S8 en S8 Plus gelanceerd. De nieuwe bril gaat alsnog ongeveer 130 dollar kosten.

Hoewel de Samsung Galaxy Note 8 dus niet past in de oude Gear VR-headsets, is het gelukkig wel zo dat je alle oudere toestellen van Samsung (S8 en S8+, S7 and S7 Edge, S6, S6 Edge, S6+ en de Note 5), die je kon gebruiken in de oudere modellen van de virtualrealitybril, kunt gebruiken in de nieuwste iteratie. Helaas is het zo dat deze VR-bril niet als extraatje wordt gegeven aan de mensen die nu al een Samsung Galaxy Note 8 vooruit bestellen. Wil je de bril hebben, dan zul je hem dus zelf moeten aanschaffen voor dat bedrag.