Waar we vorige week nog wisten te melden dat de Samsung Gear S4 mogelijk 9 augustus wordt gepresenteerd als de Galaxy Watch, daar geeft Samsung zelf nu al duidelijk. Het bedrijf heeft per ongeluk een foto online gezet op de eigen website met de naam Galaxy Watch. De foto werd na ontdekking snel verwijderd, maar de informatie ligt nu al op straat. Foutje bedankt.

Waarschijnlijk komen er twee verschillende versies van de nieuwe smartwatch op de markt. Op de website van Samsung werd per ongeluk de kleinere van de twee online gezet in de kleur Rose Gold. De smartwatch heeft een 42mm case en een display van 1.2-inch met modelnummer SM-R810NZDAXAR. Kijken we naar de documentatie van de FCC, dan gaat het om het wifi-only model. 

'Galaxy Watch wordt op 9 augustus gepresenteerd'


Verdere informatie ontbreekt. Op de website verscheen een afbeelding van de nieuwe smartwatch in de kleur Rose Gold met de tekst:  Galaxy Watch (42mm) Rose Gold (Bluetooth), gevolgd door het modelnummer. De verwachting is dat de nieuwe smartwatch op Tizen OS zal draaien. Op 9 augustus houdt Samsung een eigen evenement, waar de smartphone Galaxy Note 9 wordt gepresenteerd. De verwachting is dat de Galaxy Watch daar ook wordt geïntroduceerd. De smartwatch zou vanaf 14 augustus vooruit te bestellen zijn, waarna de officiële uitgave op 24 augustus zou moeten zijn.