Per ongeluk heeft Samsung tijdens de presentatie van de Galaxy Note 8 ook een ander apparaat officieel gemaakt: de Gear Fit 2 Pro. Dit is een wearable die erg veel weg heeft van de Gear Fit 2, en daar is het dan ook een opvolger van.

Officieel of niet?

De Gear Fit 2 Pro is al op enkele websites van Samsung verschenen, compleet met supportpagina's en plaatjes. Maar in andere landen is de wearable nog niet te vinden. En op sommige websites van Samsung waar het wel op stond, is hij weer weggehaald. Het lijkt er dan ook op dat de aankondiging - die uitbleef tijdens de presentatie van de Galaxy Note 8 - min of meer per ongeluk is gedaan. Kennelijk heeft iemand bij Samsung op de verkeerde knop gedrukt.

IFA

Verwacht mag dan ook worden dat er nog een officiëlere presentatie zal volgen, waarschijnlijk over een kleine maand tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn.

Over de Gear Fit 2 Pro is al veel bekend. De supportpagina's die ijlings door diverse tech-sites zijn opgeslagen voordat ze offline werden gehaald, bewijzen dat de geruchten het bij het juiste eind hadden.

Lichte upgrade

De Gear Fit 2 Pro is een lichte upgrade ten opzichte van zijn voorganger, de Gear Fit 2. Er zijn nieuwe, opgefriste horlogebandjes maar voor de rest lijkt het polsapparaat erg op de Gear Fit 2.

Zwemmen

De fitnesstracker kan een druk aan van 5 atmosfeer, wat betekent dat je er veilig mee kunt zwemmen tot vijftig meter diep. Er is een nieuwe zwem-tracking-app op het apparaatje te vinden, van Speedo. Een mysterie blijft nog even hoe het zit met de ondersteuning van Spotify, zodat je liedjes kunt laten afspelen vanaf je pols. Dat is op de supportpagina's nergens terug te vinden, dus het blijft te bezien of dit gerucht wel juist is.

Amoled-scherm

Voor het overige zien we hetzelfde gebogen amoled-scherm, een ongewijzigde 200 mAh batterij en nog altijd Tizen OS dat als besturingssysteem deze wearable bedient. Sensoren en functies zijn voor de rest ook onveranderd.