Samsung onthult de Gear 360. Dit is een 360-graden camera waarmee je jouw belevenissen vastlegt en daarna bekijkt en deelt in virtual reality. De Samsung Gear 360 is uitgerust met dubbele fisheye-lenzen, die beide een vijftien megapixel-beeldsensor hebben.

Dit is de Samsung Gear 360

Samsung heeft de Gear 360 onthuld: dit is een 360-graden camera het leven in 360 graden vastlegt. De Samsung Gear 360-camera is uitgerust met dubbele fisheye-lenzen, die beide een vijftien megapixel-beeldsensor hebben. Hierdoor kun je 360-graden video’s in hoge resolutie (3840 bij 1920 pixels) maken, net als dertig megapixel foto’s. Je maakt 180-graden groothoekvideo’s en foto’s door één kant van de cameralens te gebruiken. De Gear 360 heeft een Bright Lens F2.0, zodat je in elke situatie beelden van hoge kwaliteit opneemt. Ook bij weinig licht.

Wanneer je de Gear 360 synchroniseert met een Samsung-smartphone, kun je tijdens de opname de content in real-time zien. Ook kun je de beelden direct opslaan of delen via Facebook, YouTube en Google Street View. Uiteraard kun je de video's tevens bekijken met de Gear VR van hetzelfde bedrijf. Alle functies zijn beschikbaar via een speciale app die je kunt downloaden in Galaxy Apps, Google Play en met pc-software voor meer bewerkingsmogelijkheden. De 360 is compact en beschikt over een handig statief voor stabiele beelden.

Prijs en beschikbaarheid

De camera werkt samen met verschillende Samsung smartphones, waaronder de nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. De Gear 360-camera is in het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 419 euro.