Samsung heeft gereageerd op het gerucht dat het bedrijf klaar zou zijn met Android Wear en zich volledig zou willen concentreren op het eigen Tizen-systeem. Dat blijkt nu echter niet waar te zijn, aldus een vertegenwoordiger van de fabrikant.

Samsung toch niet klaar met Android Wear

Gisteren kwam in het nieuws dat Samsung zou hebben aangegeven klaar te zijn met Android Wear, zodat het bedrijf zich zou kunnen concentreren op Tizen, een besturingssysteem dat de fabrikant zelf verder ontwikkeld heeft voor smartwatches. De reden daarachter zou zijn dat Tizen veel energiezuiniger is dan het smartwatchplatform van Google. De verhalen klonken in elk geval plausibel, omdat Samsung hard aan de weg heeft getimmerd voor Tizen, met meer platformen (ook smart home-producten) en apps dan ooit tevoren.

Nu heeft Samsung een statement over dit gerucht naar buiten gebracht.

We disagree with Fast Company’s interpretation. Samsung has not made any announcement concerning Android Wear and we have not changed our commitment to any of our platforms.

Samsung heeft dus helemaal niets gezegd over het Android Wear-platform en het mogelijke gebruik ervan. Ook niet dat Tizen het hoofdplatform wordt (ook al kan dat nog steeds natuurlijk, maar dat hoeft niet hardop verteld te worden). Desondanks wil Samsung mogelijk nog steeds de mogelijkheid openhouden een Android Wear-smartwatch te produceren in de toekomst, ook al groeit Tizen momenteel als kool.