Samsung maakt een augmentedrealitybril waarmee slechtzienden beter moeten kunnen zien. De bril neemt met behulp van camera’s beelden op en zet die door naar beelden om ze daar beter weer te geven. Het geheel werkt met behulp van een smartphone.

Samsung-bril voor slechtzienden

De bril van het bedrijf, die overigens de Relúmĭno genoemd wordt, maakt gebruik van een smartphone voor de rekenkracht. Zo moet deze bril fijn om te dragen blijven en tegelijk wel de nodige zaken kunnen verwerken. Uit de omschrijving van Samsung blijkt dat de smartphone beelden die door de camera van de bril gemaakt worden verwerkt en vervolgens projecteert.

Vorig jaar presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf al een app met de naam Relúmĭno, die hielp om beelden met een hoger contrast weer te geven in VR-brillen. Op die manier speelde Samsung al in op de vraag van slechtzienden om betere weergave van zaken in virtual reality. De laatste maanden heeft Samsung een team van zijn experimentele divisie C-Lab laten werken aan een bril die hier ook mee werkt.

Wanneer de Relúmĭno bril moet verschijnen is niet zeker. We weten ook niet in welk ontwikkelingsstadium deze verkeert. Er is wel een video vrijgegeven waarin schetsen te zien zijn, maar nog geen foto’s van de daadwerkelijke headset. Wel belooft het bedrijf straks tijdens de CES meer te laten zien. Die elektronicabeurs gaat volgende week in Las Vegas van start.