Samsung werkt momenteel aan een nieuwe smartwatch, die waarschijnlijk de naam Samsung Orbis heeft. Maar wanneer komt-ie nou uit? Volgens de laatste geruchten zou dit pas eind 2015 zijn, aangezien Samsung werkt aan een 'perfect product'.

Samsung Orbis moet de perfecte smartwatch worden

Voordat MWC 2015 van start ging, waren er een aantal geruchten die het hadden over de Samsung Orbis: een nieuwe smartwatch van Samsung. Dit slimme horloge zou tijdens MWC worden aangekondigd, maar we weten inmiddels dat dit niet het geval is. Maar wanneer wordt de smartwatch dan gepresenteerd? Volgens een aantal nieuwe geruchten zou dit pas over een maand of zes kunnen gebeuren, dus wellicht pas tijdens IFA 2015. Het zou daarna ook niet lang meer duren voordat het slimme horloge op de markt wordt uitgebracht.

Over de Samsung Orbis wordt gezegd dat het een slim horloge wordt met een rond scherm, die onder de motorkap een Samsung Exynos 7420-processor geïnstalleerd heeft. Dat is dezelfde processor die we momenteel vinden in de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Dat is behoorlijk wat kracht dus voor zo'n klein apparaatje, maar dit betekent niet dat Samsung vol op kracht inzet voor de Orbis. Waarschijnlijk wil het bedrijf deze processor gebruiken voor een langere batterijduur, zodat-ie dagen mee kan gaan.

Tijdens de presentatie van Samsung op het Mobile World Congress schitterde er één product in afwezigheid: die smartwatch. Young-hee Lee, een vicedirecteur van Samsung's mobile marketing team, heeft aangegeven dat het bedrijf 'eraan werkt' en dat het product niet eerder gelanceerd wordt dan wanneer het 'perfect' is. Verder zegt de vrouw dat Samsung al meer smartwatches gelanceerd heeft dan iedereen en dat dit een prima tijd voor een pauze is. Wanneer de Samsung Orbis precies uitkomt, is dus helaas nog niet bekendgemaakt.