Samsung heeft een patent voor een speciale sensor op de Gear VR, die van handbewegingen in de lucht trigger clicks kan maken. Zodoende zouden dragers van de virtual reality-bril geen behoefte meer hebben aan fysieke knoppen.

Speciale sensor voor de Samsung Gear VR

Uit een onlangs gepubliceerd patent blijkt dat Samsung een sensor uitgevonden heeft die in staat is handbewegingen in de lucht om te zetten naar trigger clicks. Deze sensoren zouden dan aan de zijkanten van een virtual reality-headset, in dit geval de Samsung Gear VR, komen te zitten. Dankzij die sensoren zouden gebruikers geen behoefte meer hebben aan fysieke knoppen, omdat ze in staat zijn objecten te verslepen en ergens op te klikken (zoals een afbeelding of videobestand), door simpelweg met de handen naast de bril te zwaaien.

In het patent staat beschreven dat dragers de cursor op het scherm kunnen bewegen door met hun hoofd op en neer en heen en weer te bewegen. Willen ze een bestand of app openen, dan kunnen ze met hun hand van achter naar voren zwaaien om dat te doen. De sensoren zullen die bewegingen dan oppakken en vertalen. Helaas staat er nog niet beschreven welke bewegingen allemaal een effect hebben. Samsung heeft dit patent in augustus 2014 al ingediend. Mogelijk horen we later meer over de mogelijkheden van de extra sensoren aan de zijkant.

samsung-gear-vr-sensoren