Samsung heeft een patent aangevraagd voor verwisselbare smartwatch-bandjes. In het patent worden er echter tekeningen gebruikt van een... Apple Watch. Het is niet bekend of het bedrijf dit concept wil introduceren voor de Samsung Gear S3.

Opvallende patenten van Samsung opgedoken

Er zijn opvallende patenten van Samsung opgedoken. In de patenten wil het bedrijf uit Zuid-Korea een idee voor verwisselbare smartwatch-bandjes vastleggen. Dat is niet nieuw, uniek óf opvallend. Wat zo opvallend is, is het feit dat de fabrikant daar afbeeldingen voor gebruikt van de Apple Watch. Apple en Samsung zijn elkaars grootste concurrenten op het gebied van niet alleen smartwatches, wat het voorval des de vreemder maakt. Het is ook niet zo dat de afbeeldingen alleen lijken op de Apple Watch, het is ook echt de Apple-smartwatch.

Op de bovenstaande afbeelding kun je al een glimp van het design van de Apple Watch opvangen, maar op de afbeelding hieronder zie je gewoonweg een Apple Watch. Alles is aanwezig: het vierkante design met de ronde hoeken, de kroon en de knoppen aan de zijkant en zelfs het bandje is identiek aan die van de Apple-smartwatch. Het is niet duidelijk waarom de Zuid-Koreaanse fabrikant gekozen heeft voor deze afbeeldingen en mogelijk hebben we hier te maken met een fout. Of het idee wordt geïmplementeerd, is ook nog niet bekendgemaakt.

patenten-smartwatch-samsung-1