Nadat de headset eerder al naar voren kwam in het geruchtencircuit, heeft Samsung deze week haar eigen mixedrealityheadset onthuld. Deze headset kan worden gebruikt in combinatie met het platform van Microsoft, dat beschikbaar is op Windows 10.

De mixedrealityheadset van Samsung

Eerder was de headset al te zien in de geruchtenmolen, maar dinsdagavond heeft Samsung haar eigen mixedrealityheadset dan officieel onthuld. Tot nu toe hebben we headsets gezien van Acer, Asus HP, Dell en Lenovo, die er allemaal grotendeels hetzelfde uitzien en werken. Maar de Odyssey van de Zuid-Koreaanse fabrikant is net even anders en dat komt door de twee oled-schermen aan boord. Ook beschikken die schermen over een hogere resolutie (1.400 bij 1.600 pixels) en is er een bredere kijkhoek aanwezig, van honderdtien graden.

Daarmee lijkt Samsung de concurrentie aan te willen gaan met de Oculus Rift en HTC Vive, die over specs als een kijkhoek van 95 graden beschikken, evenals resoluties van 1.400 bij 1.400 pixels. Daarnaast beschikt de mixedrealityheadset van het bedrijf ook over de mogelijkheid de afstand tussen de lenzen aan te passen (net als de Rift), waardoor je het beeld in virtual reality kunt scherpstellen. Daarnaast is duidelijk dat de fabrikant een hoofdtelefoon heeft ingebouwd in de headset. Ook worden de controllers meegeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

Over een Nederlandse beschikbaarheid is nog niets bekend. Wel weten we dat de mixedrealityheadset vanaf 6 november te koop is in de Verenigde Staten, voor een prijs van 499 dollar.