Samsung breidt zijn assortiment van wearables uit met drie nieuwe draagbare apparaten. Het gaat om een waterbestendige smartwatch (de Gear Sport), een waterbestendige fitnessarmband (de Gear Fit2 Pro) en een nieuwe generatie draadloze fitnessoordopjes (de Gear IconX).

Gear Fit2 Pro en Gear Sport

De Samsung Gear Sport is een smartwatch met de focus op fitness, terwijl de Samsung Gear Fit2 Pro een GPS sportarmband met slimme functies is. Beide apparaten hebben een verbeterde hartslagmonitoring en zijn te gebruiken om je sportprestaties bij te houden. Met behulp van Speedo’s trainingsapp Speedo On kan dat nu ook tijdens het zwemmen. Met beide devices kan je tijdens het sporten eveneens naar muziek luisteren, ook als je offline bent of je smartphone niet bij je hebt.

De Samsung Gear Sport is voorzien van een minimalistische ronde behuizing. Op het Super AMOLED 1,2 inch scherm kun je alle informatie aflezen. De Samsung Gear Sport kan je helpen om je gezondheids- en fitnessdoelen te behalen; zo geeft het apparaat bijvoorbeeld ook voedingsberichten en aanbevelingen, mits je daar behoefte aan hebt. Daarnaast kun je hem als afstandsbediening gebruiken voor een PowerPoint presentatie of voor een Samsung Gear VR headset. De Samsung Gear Fit2 Pro is een fitnessarmband met ingebouwde GPS. De real-time updates en notificaties zijn te zien op het curved Super AMOLED 1,5 inch touchscreen.

Beide waterbestendige devices zijn 5 ATM gecertificeerd. Met de Speedo-app kun je ook andere zwemmers volgen, meedoen aan challenges en je prestaties delen. Ook kun je via de app meedoen aan wedstrijden én de bekende SWOLF-score ontvangen. De data van Speedo On zijn te gebruiken in combinatie met Samsung Health, het fitness tracking platform van Samsung. Beide apparaten geven ook toegang tot de fitnessapps van Under Armour: Under Amour Record, MyFitnessPal, MapMyRun en Endomondo. Tot slot herkennen ze ook de activiteit die je aan het doen bent, van wandelen, rennen en fietsen tot ‘Dynamic Activities’, zoals dansen of basketballen.

De Samsung Gear Sport heeft een Dual Core 1.0 GHz processor, 4GB intern geheugen, 768MB RAM werkgeheugen en is wat betreft sensoren uitgeruist met Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM en Ambient light. De afmetingen bedragen 42.9(W) x 44.6 (H) x 11.6 (D) mm. De Samsung Gear Fit2 Pro heeft een Dual Core 1.0 GHz processor, 4GB intern geheugen, 512MB RAM werkgeheugen en is wat betreft sensoren voorzien van Accelerometer, Gyro, Barometer en HRM.

Gear IconX

Met de Samsung Gear IconX kun je naar muziek luisteren. De oordopjes zijn draadloos. Je kunt ze zowel on- als offline gebruiken en aansturen vanaf je Samsung smartphone. Als je je smartphone aan de oordopjes koppelt, kun je met Bixby (als je device daar tenminste gebruik van maakt) het volume regelen met stemcommando’s in het Engels. De Gear IconX is voorzien van de fitnessfunctie Running Coach. De batterijduur is vijf uur voor muziek streamen of zeven uur voor standalone muziek. De oordopjes hebben 4 GB aan intern geheugen.

De Samsung Gear Fit2 Pro is vanaf 15 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren zwart/rood en zwart voor een adviesprijs van 229,99 euro. De Samsung Gear Sport komt op 27 oktober uit in de kleuren zwart en blauw voor een adviesprijs van 349,99 euro. De Samsung Gear IconX verschijnt in oktober/november in de kleuren zwart, grijs en roze. De adviesprijs bedraagt 229,99 euro.