Samsung heeft twee nieuwe Gear S2-modellen op de markt gebracht. De nieuwe smartwatches krijgen de kleuren rozegoud en platina.

Bladgoud

Het zijn twee Samsung Gear S2 Classic-modellen. De rozegouden versie is voorzien van een laagje 18-karaats bladgoud. De andere versie heet 'tijdloos platina'. Op de website van Samsung en bij de grote internationale webwinkels zijn de nieuwe Tizen-smartwatches al te krijgen. In ons land gaan de nieuwe horloges 479 euro kosten.

Slimme ring

Daarmee is de prijs een stuk hoger dan die van de roestvrijstalen versie van de Gear S2. De nieuwe smartwatches zijn toegerust met een lederen band. De rozegouden versie krijgt een wit bandje, de platina versie een zwarte. Beide horloges zijn voorzien van dezelfde draaibare slimme 'duikring' als van de andere Gear S2-horloges. Met die ring kunnen de apps worden bediend en kan door notificaties worden gescrolld.

Tizen

Behalve de nieuwe kleur en het nieuwe uiterlijk, zijn de horloges inhoudelijk precies hetzelfde als de al bestaande Gear S2-varianten. Ook deze horloges lopen op het besturingssysteem Tizen. Ze kunnen gepaard worden aan smartphones met Android 4.4 of nieuwer erop, en Samsung heeft beloofd dat de Gear S2-software wordt klaargestoomd om later dit jaar met iPhones te kunnen samenwerken. Dat is nu dus nog niet het geval.

NOS en Telegraaf

Een door reviewers vaak genoemd nadeel van Tizen is dat er minder apps voor te krijgen zijn dan voor bijvoorbeeld Android Wear of de Apple Watch. Samsung probeert daar zelf wat aan te doen door met partners apps te produceren voor de Gear S2. Zo zijn er apps verkrijgbaar van CNN, Bloomberg, maar ook NOS, Telegraaf en Park Mobile. KLM- en Pathé hebben ook apps in de app store voor dit Tizen-horloge. De Gear S2 heeft een nfc-chip en kan daardoor ook geschikt worden gemaakt voor betalingen via Samsung Pay. Dit betaalsysteem is echter alleen in de VS verkrijgbaar, en nog lang niet in Nederland.

Release in Nederland

De rozegouden en platina Gear S2 zijn later deze maand in Nederland te krijgen. Wil je precies weten wat je met de Gear S2 voor vlees in de kuip hebt, lees dan onze hands-on van deze smartwatch.