De armband ziet er in de plaatjes van het patent uit als een perfecte cirkel. Hij is een stuk wijder dan de bestaande fitnesstrackers van Samsung, zoals de Gear Fit2 Pro die nog maar net op de markt begint te komen. Het scherm vormt zich rondom de band die er nogal massief uitziet. Maar dat scherm kan ook rechtuit worden gevouwen, en dan steekt het een eind uit de armband. Een en ander is te zien op de plaatjes.

Android

Het concept lijkt op Android te lopen. Dat valt te zien aan de iconen die er op staan, van Google-programma’s als YouTube, Google Photos en Chrome. Maar die worden uiteraard niet geregistreerd als intellectueel eigendom van Samsung. Het buigbare scherm kan helemaal van de armband worden verwijderd en zelfs zonder die armband werken, helemaal los dus. De armband zou gemaakt kunnen worden van rubber, siliconen of metaal. Daar spreekt het patent zich niet over uit. Wellicht wordt het scherm aan de armband vastgehouden door magneten, maar ook dat wordt niet echt duidelijk.

Smartphone

Samsung heeft dit patent al twee jaar geleden aangevraagd maar het nu pas verkregen, dus het blijft onzeker of er concrete plannen bestaan om een apparaat op de markt te brengen dat dit patent gebruikt. Na de nog altijd vruchteloze pogingen om een buigbare smartphone op de markt te brengen, kan dit wellicht een apparaat worden met meer potentie.