Samsung heeft dinsdag de eerste firmware-update uitgerold voor de Samsung Gear S3, die sinds vorige week beschikbaar is in Nederland. De update brengt onder meer een verbeterde gps-signaal voor de golf- en S Health-applicaties met zich mee.

Update voor de Samsung Gear S3

Samsung heeft laten weten dat het bedrijf begonnen is met het uitrollen van de eerste firmware-update voor de Samsung Gear S3 in Europa. De smartwatch is sinds vorige week beschikbaar in Nederland, voor een prijs vanaf 399 euro. De update brengt een aantal dingen met zich mee, waaronder een verbeterd gps-signaal voor de golf- en S Health-applicaties. Ook werkt de wereldklok, die je kunt gebruiken op je smartwatch nu iets beter. Wanneer de update precies bij iedereen aankomt is niet bekend -- maar het hoeft nu niet lang meer te duren.

Wel is het zo dat de firmware-update al in Nederland is gearriveerd, waardoor je er dus goed aan doet je nieuwe smartwatch de komende dagen in de gaten te houden. De update is iets groter dan 14MB, dus hij zal ook zo binnengehaald zijn. De Samsung Gear S3 is in drie versies verschenen. Frontier (verkoopadviesprijs 399 euro), Classic (399 euro) en BALR. (499 euro, inclusief lederen BALR.-horlogeband en BALR. Braided Bracelet ter waarde van 125 euro). De laatste is ontwikkeld in samenwerking met het luxe lifestylemerk BALR.

Lees ook onze hands-on met de Samsung Gear S3.