Samsung heeft officieel de Gear S2-smartwatch 'by de Grisogono'  gepresenteerd, een versie van het slimme horloge met meer dan honderd diamanten in de horlogekast verwerkt.

Segrijnleer en zwarte diamanten

De band is van segrijnleer, dat een harde, gekorrelde textuur heeft. Er zijn twee versies van de Gear S2: een in zwart staal, en een in rozegoud. Beide versies hebben meer dan honderd witte en zwarte diamanten op de zijkant en de ring. Hoewel de draaibare bezel er helemaal mee is ingelegd, kan die toch nog altijd vrij ronddraaien en toegang verlenen tot de smartwatchfuncties. Wat dat betreft wijkt de Gear S2 niet af van de gebruikelijke modellen.

de Grisogono

De luxe variant van het horloge is in samenwerking met horlogemaker de Grisogono gemaakt, en het apparaatje zal deze zomer worden verkocht door zowel Samsung als in de winkels van deze horlogemaker. Over de prijs is niets bekendgemaakt, maar dat de wearables niet goedkoop zullen zijn, is wel duidelijk.

Tizen

De Gear S2 loopt op Tizen, een door Samsung doorontwikkeld besturingssysteem. De goedkoopste versie van het horloge kost rond de 300 euro. Voor die prijs krijg je de sportieve variant van het horloge. Er zijn later ook duurdere versies uitgebracht in horlogekasten van bladgoud. Het ligt voor de hand dat de versies met diamanten eerder in de duizenden, dan in de honderden euro's gaan kosten.

Lees hier onze eerste ervaring met de Gear S2 terug.