Samsung heeft laten weten een 360 graden live video te willen uitzenden van zijn aankomende Unpacked-evenement tijdens Mobile World Congress 2016. Dat betekent dat we de aankondiging van de Samsung Galaxy S7 in virtual reality kunnen bekijken.

Check de live 360 graden-video van de Samsung Galaxy S7-aankondiging

Productpresentaties in virtual reality worden een dingetje van nu. Samsung heeft laten weten de presentatie van de Galaxy S7 en andere producten in een live 360 graden-video wordt uitgezonden aanstaande zondag, tijdens het Unpacked 2016 evenement dat vlak voor MWC 2016 zal plaatsvinden. Het is niet de eerste keer dat een nieuwe smartphone op deze manier aan het publiek gepresenteerd wordt. Eerder deed OnePlus hetzelfde met de aankondiging van de OnePlus 2. Dat was opgenomen video - die van Samsung is straks live te bekijken.

Dit is voor de fabrikant een mooie manier om twee of meer producten tegelijkertijd in het zonnetje te zetten. Het bedrijf heeft namelijk de Gear VR al uitgebracht op de markt: een virtual reality-headset waar je een Samsung-smartphone in kunt plaatsen en op een (relatief) goedkope manier kunt ervaring hoe vr is. Nu is er wel een klein verschil tussen 360 graden-video's en echte virtual reality-content, maar het idee is hetzelfde. Je kunt straks zelf bepalen waar je naar wil kijken tijdens de presentatie. Zondag vindt de presentatie plaats in Barcelona.