Samsung is momenteel bezig met het testen van betaaldienst Samsung Pay op de populaire smartwatch van het bedrijf, de Samsung Gear S2. Tot op heden is de smartwatchversie nog niet zo robuust als de versie die nu beschikbaar is voor de smartphone.

Betalen met Samsung Pay op de Gear S2

Hoewel Samsung Pay in sommige landen al meer dan een jaar te gebruiken is (niet hier in Nederland), is de betaaldienst alleen nog maar beschikbaar op smartphones van Samsung. Daar komt binnenkort wellicht verandering in, aangezien de Zuid-Koreaanse fabrikant momenteel Pay test op de Samsung Gear S2. De eerste ervaringen leren ons dat deze versie van de dienst lang niet zo robuust is als de smartphonevariant. Zo kunnen betalers alleen met hun smartwatch afrekenen wanneer een betaalterminaal nfc ondersteunt.

Daarnaast is het zo dat de app op de smartphone, waar je je Gear S2 aan koppelt, niet automatisch gegevens zal synchroniseren met de smartwatch, waardoor je dus alle kaarten opnieuw moet invoeren. Samsung Pay opstarten op de Gear S2 werkt simpel: daarvoor druk je voor een iets langere tijd de terugknop in. Vervolgens selecteer je de betaalkaart en houd je je horloge tegen de terminal aan. Wanneer de betaaldienst naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt. Mogelijk maakt Samsung daar binnenkort meer over bekend.