Samsung toonde vandaag aan het einde van de Unpacked 2015-presentatie de eerste foto's van de langverwachte Samsung Gear S2 smartwatch.

Samsung Gear S2

Samsung kondigde vandaag  tijdens hun Unpacked 2015 event niet alleen twee nieuwe smartphones aan, de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+, maar toonde aan het einde van hun presentatie ook een nieuwe Gear smartwatch. De Samsung Gear S2 is een ronde smartwatch met een fris en strak besturingssysteem, dat erop lijkt te wijzen dat de Gear S2 net zoals zijn voorganger op Tizen draait, Samsung's eigen besturings-systeem. De kans is groot dat dit één van de drie varianten op de Gear A is, waar we eerder deze maand geruchten over voorbij zagen komen, aldus verschillende journalisten.

samsung-gear-s2

Naast de bovenstaande afbeeldingen weten we niet zoveel over de nieuwe smartwatch van Samsung, naast het feit dat de gadget op 3 september in Berlijn onthuld gaat worden. Het lijkt erop dat het een stylish pakketje gaat worden, maar kan Samsung een oplossing vinden voor de problemen die de originele Gear S1 teisterden? De ondersteuning van ontwikkelaars voor Tizen is nog vrij karig, wat de keuze tussen Android Wear en Samsung's alternatief niet echt lastig maakt. Het zou echter kunnen dat Samsung het tij weet te keren met deze nieuwe smartwatch.