Samsung komt met een kleine maar mooie update voor zijn Gear S3 smartwatch. Voortaan is het mogelijk om binnenkomende telefoongesprekken op te nemen door de ring rond de wijzerplaat enkele keren met de klok mee te draaien. De functie werkt, als je je toestel van de update voorzien hebt, automatisch.

Nieuwe functies Gear S3

De vraag is nog even of de functie van de Gear S3 meteen naar alle landen komt, of dat Samsung hem wat rustiger uitrolt. Allebei is mogelijk, maar wat het ook wordt, het is een mooie toevoeging voor het slimme horloge van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het voegt immers extra functionaliteit toe, waarvoor eigenlijk alle opties al in plaats waren.
 
De vraag is eigenlijk ook waarom Samsung niet eerder met de update is gekomen; het was altijd al mogelijk. Dat hij er nu wel komt, is  hoe dan ook mooi nieuws voor mensen die zo’n smartwatch in bezit hebben. De update komt naar de klassieke en frontier-versies van de Gear S3. Het gaat om apparaten met firmwareversies R770XXU2CRE3 en R760XXU2CRE3.
 
De update heeft een formaat van 13,65 megabyte en kan via de Samsung Gear-app op je verbonden telefoon of tablet gedownload worden. Dit kan binnen het instellingenmenu, waar je kan controleren of je apparaat van de nieuwste software voorzien is. Mocht hij aangeven dat dit het geval is, kan je het beste even wachten - sommige regio’s moeten iets langer wachten op de software.