Naar verluidt werkt Samsung momenteel aan een controller voor de Gear VR-headset voor Samsung-smartphones. Ook is er al een foto verschenen waarop we de accessoire te zien krijgen. Daardoor weten we welke knoppen we mogen verwachten.

Gerucht: Samsung werkt aan controller voor Gear VR

Er is een nieuw gerucht opgedoken over Samsung. De fabrikant zou namelijk achter de schermen werken aan een controller van de Samsung Gear VR-headset. Er is zelfs al een afbeelding gelekt waar we de accessoire mogelijk op zien. Daardoor weten we ook wat we mogelijk kunnen verwachten. Op de Gear VR-controller zitten vier actieknoppen (X, Y, A en B), een start/menu-knop en een analoge knuppel aan de linkerkant. Of er triggers op het apparaat zitten, is momenteel niet bekend - de foto laat alleen de voorkant zien.

Er wordt echter beweerd dat er twee schouderknoppen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld op de SNES-controller. Ook bevindt zich op de bovenkant een knopje voor de Bluetooth-verbinding, waarmee je de accessoire koppelt aan de smartphone. Er is momenteel nog veel onduidelijk over de controller voor de Gear VR. Zo is er niets bekend over prijs en beschikbaarheid en of de accessoire ook naar Nederland komt. Samsung heeft nog niet gereageerd op de geruchten, dus zullen we op een officiële aankondiging moeten wachten.