Samsung zou mogelijk werken aan een Bluetooth-gamepad voor de Samsung Gear VR-virtual reality-bril, zo blijkt uit ontdekte patenten. Officieel heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf nog niets over deze plannen naar buiten gebracht.

Gerucht: Gamepad voor Gear voor op komst

Het ziet ernaar uit dat Samsung in de toekomst een Bluetooth-gamepad voor de Samsung Gear VR wil uitbrengen, zo blijkt uit onlangs opgedoken patenten. In de documenten staat te lezen dat de bovenstaande gamepad (afbeelding) te gebruiken zal zijn met een apparaat dat je op je hoofd zet, wat in onze mening refereert naar de Gear VR of in elk geval een virtual reality-headset. De patentaanvraag werd in februari 2015 ingediend en in deze maand toegekend aan Samsung - een aankondiging lijkt dus aanstaande te zijn.

samsung-gear-vr-gamepad-1540x

De controller op de bovenstaande afbeelding is technisch gezien die van de Galaxy-smartphonetoestellen, maar uit de afbeeldingen in de patentaanvraag blijkt dat beide controllers heel erg veel op elkaar gaan lijken. De gamepad heeft een vierpuntdruktoets (d-pad), twee analoge knuppels en vier actieknoppen. Ook beschikt de controller over twee schouderknoppen, mogelijk een start- en selectknop, een aan- en uitknop en natuurlijk een microUSB-aansluiting. Deze gamepad zou ook te gebruiken zijn met smartphones en tablets.