Samsung zou momenteel werken aan een nieuwe virtual reality-apparaat, eentje waarvoor je geen Samsung-smartphone nodig hebt. Hoe dit apparaat er dan uit komt te zien, is helaas nog niet naar buiten gebracht door de geruchtenmaker.

Gerucht: nieuw virtual reality-apparaat van Samsung op komst

Naar verluidt werkt Samsung momenteel aan een nieuwe virtual reality-apparaat, die zou werken zonder een smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Momenteel kunnen Samsung Galaxy-smartphone- en -phablet-eigenaars hun toestel in en Gear VR stoppen en daarmee een virtual reality-ervaring beleven, maar in de toekomst gaat dat dus mogelijk veranderen. Eerder kwam het gerucht over een nieuwe Gear VR al aan het licht, maar toen werd er gesproken over een simpele update, die de nieuwste smartphones zou ondersteunen.

Het lijkt er dus op dat Samsung wil weg stappen van dat idee en een compleet nieuw product wil lanceren. Helaas is op dit moment nog niet duidelijk of Samsung de headset met een pc wil laten communiceren of hem zelfstandig wil laten opereren. Wat de uitkomst ook mag zijn, het lijkt een mooi moment om het besturingssysteem Tizen nog eens onder de aandacht te brengen: deze open-source software is in principe geschikt om overal op te kunnen draaien, dus waarom niet op een virtual reality-apparaat van één van zijn grootste krachten?