Samsung heeft laten weten met een nieuwe versie van de Samsung Gear VR op de proppen te komen, eentje die geschikt is voor nieuwe phablets. Met name natuurlijk de nieuwe phablets die het bedrijf op donderdagavond Nederlandse tijd heeft aangekondigd.

Nieuwe Samsung Gear VR verschijnt binnenkort

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort een nieuwe versie van de Samsung Gear VR-headset wil lanceren. Het had zomaar kunnen gebeuren dat die bekendmaking volgde op die van de Samsung Galaxy S6 Edge+ en Samsung Galaxy Note 5, maar dat is er dus niet van gekomen. Nu heeft de Samsung co-CEO en en hoofd van de mobiele afdelingen JK Shin laten weten dat het bedrijf dus binnenkort een nieuwe versie zal lanceren. Een releasedatum is niet gegeven, want dat zou nog een 'verrassing' zijn.

Nu weten we nog helemaal niets over de nieuwe Samsung Gear VR, maar wij zetten ons geld in op een variant die samenwerkt met beide phablets die het bedrijf heeft aangekondigd. Toen Samsung de smartphones Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge had aangekondigd, kondigde het bedrijf namelijk ook een nieuwe versie speciaal voor die Android-telefoons aan. Het idee dat Samsung dus werkt aan een versie voor de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5 is helemaal niet vreemd. Mogelijk horen we er tijdens de IFA in Berlijn meer over.

Onlangs bracht Samsung dus nog een nieuwe versie van de Samsung Gear VR op de markt, maar nog niet in Nederland, die in combinatie met de smartphones Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te gebruiken is. Voor die release heeft Samsung echter niets aan de hardware aangepast; behalve dan het feit dat de virtual reality wearable nu dus ook andere smartphones ondersteunt. Eerder kon je de Samsung Gear VR namelijk alleen gebruiken met de Samsung Galaxy Note 4, die al een ruime tijd in Nederland verkrijgbaar is.