Samsung zou momenteel werken aan een smartwatch-applicatie waarmee je de Samsung Gear VR mee kunt aansturen. De app zou exclusief worden uitgebracht op de Gear S2 en Gear S3; onduidelijk is momenteel nog of Android Wear-eigenaars op de software mogen rekenen.

Samsung Gear VR krijgt eigen smartwatch-app - gerucht

Als we de geruchten mogen geloven, dan zal de Samsung Gear VR worden voorzien van een smartwatch-applicatie. De app zou worden uitgebracht voor Tizen en niet voor Android Wear, zoals het er nu naar uitziet. Dat betekent dat alleen de mensen met een Samsung Gear S2 of een Samsung Gear S3 aan de slag zouden kunnen gaan met de app. Het zou hier moeten gaan om een soort afstandsbediening. Je zou de virtual reality-bril van het bedrijf dus kunnen gaan aansturen met de smartwatch die om je pols zit.

Zo wordt er gezegd dat je bijvoorbeeld door foto's kunt bladeren door aan de rand van de smartwatch te draaien. Met de hardwareknoppen aan de zijkant zou je de keuze voor een foto (of app, bijvoorbeeld) kunnen bevestigen. De roterende rand kan ook gebruikt worden voor video's en zelfs als een input voor games. Het is vooralsnog niet bekend wanneer we de app voor de Samsung Gear VR mogen verwachten. Wel wordt er gezegd dat de kans groot is dat we hem zien aangekondigd worden wanneer Samsung de Galaxy S8 presenteert.