Samsung heeft tijdens een virtual reality-evenement laten weten dat het bedrijf aan een virtual en een augmented reality-headset werkt. De vr-bril gaat voorlopig door het leven als de Gear VR 2. Voor de ar-headset is nog een (project)naam bekend.

Virtual en augmented reality-headsets van Samsung

Tijdens een virtual reality-evenement in San Diego, de Virtual Reality Summit, heeft Dr. Sung-Hoon Hong, onderdirecteur van Samsung, bekendgemaakt dat de consumentenelektronicafabrikant werkt aan twee nieuwe headset. Eén van die headset zou de opvolger van de Gear VR moeten zijn, en draagt de naam Gear VR 2, terwijl de andere een augmented reality-headset zou moeten zijn. De Gear VR 2 zou zelfs binnenkort worden aangekondigd, aldus de onderdirecteur. Over de augmented reality-headset is weinig informatie beschikbaar.

Wel weten we dat de bril iets moet gaan weghebben van de Microsoft HoloLens. Daarnaast heeft de onderdirecteur laten weten dat er mogelijk een samenwerking kan komen met de mensen van Magic Leap, het bedrijf dat onlangs nog negatief in het nieuws kwam. Een dergelijke samenwerking kan positief uitpakken voor beide fabrikanten. Magic Leap zou meer geld en resources krijgen voor de ontwikkeling van zijn product, terwijl Samsung toegang krijgt tot de technologie die al beschikbaar is. Verder is er helaas niet gezegd of bekendgemaakt.