Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Samsung momenteel aan een zelfstandige versie van de Gear VR, met een oled-scherm. Dit scherm zou ook een extreem hoge pixeldichtheid gaan krijgen van maar liefst 2.000 pixels per inch (ppi).

Gear VR met oled-scherm op komst - gerucht

Volgens Zuid-Koreaanse bronnen werkt Samsung momenteel aan een nieuwe versie van de Samsung Gear VR. Deze versie zou geheel zelfstandig werken en dus zijn eigen display krijgen, een oled-scherm. Dan zou het scherm ook nog eens worden voorzien van een extreem hoge pixeldichtheid van maar liefst tweeduizend pixels per inch (ppi). Ook zou het scherm nog eens duizend keer meer responsief zijn in vergelijking met een lcd-scherm. Hoe hoger het aantal pixels op een scherm, hoe groter het detail dat wordt weergeven.

Mocht Samsung hier inderdaad toe in staat zijn, dan zou het bedrijf ver voorbij de concurrentie op een ander gedeelte van de markt gaan. De Oculus Rift beschikt over een scherm van 460 ppi: het oled-scherm voor de Gear VR zou dan meer dan vier keer zo goed zijn. Er wordt geschat dat mensen tenminste naar een scherm van duizend ppi moeten kijken om de misselijkheid te voorkomen die virtual reality nu nog met zich meebrengt. En met dat nieuwe scherm van Samsung, zou je ook ver voorbij dat theoretische doel schieten.