Zoals het er nu naar uitziet werkt Samsung achter de schermen aan de Samsung Gear S4. Wanneer de opvolger van de Gear S3 verschijnt, is helaas niet bekend. Het modelnummer van dit slimme horloge is SM-R800. De modelnummers van de Gear S3 en Gear S3 Frontier zijn SM-R770 en SM-R760, dus het is in elk geval een opvolger.

Samsung Gear S4 in de maak?

De redactie van SamMobile claimt dat Samsung momenteel achter de schermen werkt aan een opvolger van de Samsung Gear S3 en Gear S3 Frontier. Mogelijk wordt dit de Samsung Gear S4. Dat is op te maken uit de modelnummers. De nummers van de twee Gear S3-modellen zijn respectievelijk SM-R770 en SM-R760, terwijl die van de opvolger SM-R800 lijkt te zijn. Wat voor soort smartwatch het ook is, het lijkt er in elk geval op dat het een opvolger is. Met deze smartwatch wil Samsung meer gaan inzetten op gezondheid- en fitnessfuncties.

Daarnaast moeten de specificaties natuurlijk naar een hoger niveau worden getild en zouden we ook te maken krijgen met verbeterde slaaptracking. Wanneer Samsung hier zelf informatie over naar buiten brengt, is niet bekend. Het zou overigens ook kunnen zijn dat dit een opvolger wordt van de Samsung Gear Sport, die vorig jaar op de markt kwam -- maar, zoals voor heel dit bericht geldt, dat is speculatie. Wanneer de smartwatch uitkomt, is ook nog niet bekend. Maar het zou zomaar in het vierde kwartaal van 2018 kunnen gebeuren, aldus de redactie.