Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Samsung momenteel aan een eigen mixedrealityheadset voor Windows 10. Er zijn zelfs al afbeeldingen van de vermoedelijke headset online gepubliceerd. De headset zou een uniek onderdeel kunnen hebben.

Samsung werkt aan mixedrealityheadset - gerucht

In de afgelopen maanden is er veel te doen geweest omtrent mixed reality van Microsoft. Acer, Asus, HP, Dell, Lenovo en meer werken momenteel aan verschillende headsets die moeten werken met het virtualrealityplatform van Microsoft. Het lijstje met fabrikanten die werken aan deze headsets lijkt binnenkort uitgebreid te worden door Samsung. Een twitteraar die vaak technieuws lekt, WalkingCat, meldt namelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf werkt aan een eigen mixedrealityheadset voor het platform van Microsoft.

Er zijn zelfs al afbeeldingen gelekt van het apparaat. Over de specificaties is nog niets bekend, maar we kunnen best een gok wagen. Tot nu toe lijken alle mixedrealityheadsets qua specs op elkaar, dus zal de headset van Samsung waarschijnlijk niet heel veel anders worden. De headset zou wel een onderdeel gaan krijgen dat andere headsets nog niet hebben: een ingebouwde koptelefoon. Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer de mixedrealityheadset zou verschijnen en wat die moet gaan kosten. Het wachten is nu op meer informatie.