Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie is Samsung voornemens zijn betaalsysteem te laten draaien op de volgende smartwatch. Dat zou dan de Samsung Gear A moeten zijn, die mogelijk op 13 augustus op tijdens IFA 2015 wordt aangekondigd.

Samsung Gear A krijgt mogelijk Samsung Pay

De verwachting was dat het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung tijdens het afgelopen Mobile World Congress in maart een nieuwe smartwatch zou laten zien. Het bedrijf deed dat echter niet, omdat het totaal geen haast heeft een gloednieuwe wearable op de markt uit te brengen. De fabrikant wil namelijk 'de perfecte smartwatch' gaan uitbrengen en aangezien perfectie tijd kost, is het helemaal niet zo gek om te bedenken dat Samsung daar uitgebreid te tijd voor wil nemen - maar eens moet-ie aangekondigd worden.

De nieuwe smartwatch waar het bedrijf aan werkt ken je onder twee namen: de Gear A en Project Orbis. Over die smartwatch wordt nu gezegd dat Samsung intern het horloge aan het testen is samen met het betaalsysteem Samsung Pay. Dat systeem is al kleinschalig getest met smartphones als de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, maar vindt dus mogelijk ook zijn weg naar Samsung Gear A. De verwachting is nu dat de Gear A of tijdens Samsung Unpacked, op 13 augustus, of tijdens de IFA-beurs in september wordt aangekondigd.

De Gear A, met de werknaam Project Orbis, zou een Exynos 3472 dualcore-processor geklokt op 1.2 GHz onder de motorkap krijgen, evenals 768MB aan werkgeheugen. Tevens zou de smartwatch worden voorzien van een Mali-400 MP4-gpu, geklokt op 450 MHz gaan krijgen, 4GB aan intern geheugen en een batterij met een vermogen van 250 mAh. Orbis krijgt daarnaast ook waarschijnlijk Bluetooth 4.1, zodat je de watch aan smartphones en tablets kunt koppelen, maar er zal ook een WiFi only-variant op de markt gaan verschijnen.