Tijdens de CES-presentatie heeft Samsung laten weten een SmartThings-applicatie uit te willen brengen voor de Samsung Gear Sport en Gear S3. Het uiteindelijke doel van Samsung is om alle slimme producten straks samen te brengen binnen een naadloos ecosysteem.

Samsung SmartThings naar Gear-smartwatches

Samsung is voornemens dit jaar een Samsung SmartThings-app uit te brengen voor de Gear S3 en Gear Sport. De presentatie van het bedrijf stond geheel in het teken van verbonden en intelligente apparaten samenbrengen, zodat het ecosysteem naadloos en toegankelijk wordt voor gebruikers. Door het uitbrengen van een dergelijke app kan het bedienen van slimme apparaten in huis inderdaad versimpeld worden.

Met een SmartThings-app op je pols zou je bijvoorbeeld je lampen in huis kunnen in- en uitschakelen of je thermostaat kunnen bedienen. Samsung heeft nog geen details vrijgegeven over de app of wanneer we hem kunnen downloaden. De verwachting is in elk geval dat de besturing heel simpel gehouden zal worden, omdat je niet zo heel veel informatie kwijt kunt op kleine smartwatchschermen. Het wachten is nu op de eerste informatie.