Samsung heeft een aantal video's online gezet waarin de fabrikant uitlegt hoe je de Samsung Galaxy S8 met de Gear VR kunt gebruiken. In de video's, zogenaamde tutorials, kun je zien hoe je beide apparaten aan elkaar kunt koppelen en nog veel meer.

Zo gebruik je de Galaxy S8 met de Gear VR

Samsung heeft een aantal tutorials online geplaatst. Een tutorial is een korte uitleg over hoe je een product of dienst kunt gebruiken. Het gaat om elf video's waarin de fabrikant uitlegt hoe je de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ het beste kunt gebruiken met de Samsung Gear VR, de mobiele virtualrealitybril van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Zo kom je er onder andere achter hoe je nieuwe smartphones, ook wel phablets genoemd vanwege het grote schermformaat, kunt koppelen aan de populaire virtualrealitybril.

Ook laat Samsung een aantal belangrijke kenmerken van de producten voorbij komen, zodat je helemaal op de hoogte bent van in elk geval de basale mogelijkheden van beide producten. De elf video's duren allemaal niet zo heel lang, maar zorgen er wel voor dat je niet eindeloos in de handleidingen hoeft te zoeken naar hoe je omgaat met een aantal basale besturingen. We hebben de complete afspeellijst in dit bericht geplaatst. Je vindt hem hierboven. Heb je een Galaxy S of S8+ en de nieuwe Gear VR? Neem dan vooral een kijkje.