Samsung heeft bekendgemaakt dat het Zuid-Koreaanse bedrijf voorlopig geen smartwatches meer op de markt gaat uitbrengen. Momenteel heeft de fabrikant al zes van die slimme horloges op de markt uitgebracht.

Voorlopig geen smartwatches van Samsung meer

Samsung lanceerde zijn eerste smartwatch in september 2013 en heeft er sindsdien niet om gelogen als het om nieuwe modellen gaat. In een korte tijd overspoelde de Zuid-Koreaanse fabrikant de opkomende markt met maar liefst zes smartwatches. Tijdens de presentatie op het Mobile World Congress schitterde er één product in afwezigheid: die smartwatch. Dat komt wellicht doordat de Apple Watch binnenkort gelanceerd wordt, een aankondiging die Apple afgelopen september deed. Maar het hoeft er niets mee te maken te hebben.

Directeuren van het bedrijf hebben de kwestie niet ontkent of toegegeven, maar hebben onlangs wel aangegeven dat de ontwikkeling van de smartwatch niet stilstaat en Samsung dus ook niet. Young-hee Lee, een vicedirecteur van Samsung's mobile marketing team, heeft aangegeven dat het bedrijf 'eraan werkt' en dat het product niet eerder gelanceerd wordt dan wanneer het 'perfect' is. Verder zegt de vrouw dat Samsung al meer smartwatches gelanceerd heeft dan iedereen en dat dit een prima tijd voor een pauze is.

Tot op heden heeft Samsung dus al zes smartwatches uitgebracht, onder de naam Gear. Zo heb je de eerste Galaxy Gear, met een 1,63 inch-scherm. Ook de Gear 2 en de Gear 2 Neo delen dezelfde schermgroottes. De Gear Fit heeft een schermgrootte van 1,83 inch, terwijl de Gear Live weer teruggaat naar 1,63 inch en de Gear S momenteel met zijn gebogen amoled-scherm het grootste display heeft van maar liefst 2 inch. Er is dus in elk geval genoeg keuze, mocht je een smartwatch van Samsung willen. Wanneer er een nieuwe komt, is dus niet bekend.