Naar verluidt zou Samsung Microsoft willen helpen in de verdere ontwikkeling van de HoloLens, omdat Samsung gelooft dat het apparaat in de gezondheidszorg zou kunnen worden gebruikt. Zo kan Microsoft de ruimte hebben voor software-ontwikkeling.

Samsung zou willen werken aan de Microsoft HoloLens

Samsung zou Microsoft willen helpen met de ontwikkeling van de Microsoft HoloLens, als het aan een bron ligt die dat aan de Korean Times heeft verteld. Samsung ziet veel waarde in het apparaat binnen de gezondheidszorg en zou Microsoft kunnen helpen met het implementeren van de juiste sensoren en processoren, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf daar veel meer bedreven in is dan het Noord-Amerikaanse Microsoft. Zo zou Microsoft veel meer de ruimte krijgen om productieve software te ontwikkelen, die een nieuwe standaard kan worden.

In de afgelopen vier maanden hebben we maar weinig over het apparaat gehoord, totdat Microsoft zijn presentatie hield tijdens Build 2015. Naast alles over het Windows 10-platform, waar Microsoft HoloLens ook aan verbonden is dankzij het Windows Holographic Platform, en mogelijkheden voor ontwikkelaars, liet Microsoft ook nog even zien wat het in huis heeft voor deze nieuwe wearable. Het échte nieuws met betrekking tot de mogelijkheden gaan we pas in de zomer zien, tijdens de gamebeurs E3 in de Verenigde Staten.

Maar voor nu is het nog even handig om je geheugen op te frissen. Want wat is de Microsoft HoloLens nou ook alweer precies? De Microsoft HoloLens wordt een alles-in-één-apparaat, met z'n eigen batterij, speakers en de mogelijkheid de hardware te bedienen zonder je handen. Het kan Windows 10-applicaties draaien, hetzij wellicht aangepast, en het ziet er gewoon gaaf uit (ook al denken we niet dat iedereen straks met dit ding op z'n hoofd door het huis zou lopen). Microsoft geeft aan dat de HoloLens er misschien simpel uitziet, maar dat is zeker niet zo.