Eerder deze week was er ineens het gerucht dat het Zuid-Koreaanse Samsung mogelijk over zou stappen van zijn eigen systeem Tizen, naar Wear OS. Het zou dan gaan om het besturingssysteem van specifiek de Gear S4, waarvan we vandaag horen dat het gerucht mogelijk klopt.

Samsung en Wear OS

Evan Blass schrijft op Twitter dat hij medewerkers van Samsung heeft gespot die een Gear-horloge om hun arm hadden, die draait op Wear OS en dus niet op Tizen. Dat is apart, want Samsung gebruikt Tizen op zijn wearables sinds het in 2014 de Gear S lanceerde. Vervolgens plaatste het bedrijf enkel op de Gear Live Wear OS van Google, dat toen nog Android Wear heette.
 
De Gear Live deed het destijds helemaal niet zo goed en de Gear S gaf Samsung richting voor zijn latere wearables, waaronder de Gear S2, S3 en Sport. Mocht Samsung echt overschakelen, dan krijgen gebruikers van zijn smartwatches ineens veel meer mogelijkheden op hun horloges. Tizen is een mooi ecosysteem, maar het bedrijf is er nooit in geslaagd ontwikkelaars massaal aan bord te krijgen. Dat is Google juist wel gelukt en dus heeft dat systeem een goed gevulde Play Store, vol apps en nieuwe wijzerplaten. Door over te stappen, biedt Samsung zijn klanten in elk geval toegang tot die Store.
 
Mocht het bedrijf ook echt willen overschakelen, is het niet meer dan logisch dat het eerst proeven doet met personeel. Het gerucht gaat dat de Gear S4 ergens tegen het eind van 2018 gelanceerd wordt.