De nieuwe versie van de Samsung Gear 360 heeft een 360-graden-camera met een resolutie van 4K. De camera is zowel licht als compact. De twee dual fisheye-lenzen hebben een resolutie van 8,4 megapixel en een lichtgevoeligheid van f2.2.

Dit is de nieuwe Gear 360

De nieuwe versie van de Samsung Gear 360 heeft een 360-gradencamera met een resolutie van 4K. Door het aangepaste design is hij gemakkelijker in gebruik. De camera heeft verbeterde functies voor hoog kwalitatieve content, is een lichtgewicht en compact. De twee dual fisheye-lenzen hebben een resolutie van 8,4 megapixel en een lichtgevoeligheid van f2.2. Zo moet de gemaakte content niet alleen realistisch in beeld gebracht kunnen worden, ook zou het meeslepende beelden moeten opleveren.

In de camera zit technologie waarmee content snel en efficiënt gedeeld, bekeken en bewerkt kan worden. Of je nu 360-graden-video’s maakt of stilstaande beelden, je hebt altijd toegang tot verschillende kijkmodi, bewerkingstools, foto-effecten en -filters om precies die content te maken die jij wilt. Ook kun je 360-graden-video’s overzetten in standaardformaten om ze makkelijk te  delen. Bovendien introduceert de Gear 360 real-time content sharing. Synchroniseer de Gear 360 met een compatibele smartphone of computer en je ervaringen deel je via een livestream in hoge kwaliteit. Ook kun je de content direct uploaden op platforms zoals Facebook of YouTube.

Uitgebreide compatibiliteit

De nieuwe camera is compatibel met een selectie accessoires en statieven van derde partijen, de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge en Galaxy A5 (2017). De Gear 360 is ook compatibel met verschillende iOS devices, waaronder de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone SE en met Windows en Mac computers. De Gear 360 komt medio mei beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 249,99 euro.