Samsung heeft bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC een aanvraag ingediend om een nieuwe smartwatch op de markt te mogen brengen. Die smartwatch gaat Gear Sport heten. Dus, zoals al eerder door Samsung zelf onthuld, niet de Gear S4 als opvolger van de Gear S3.

Slim sporthorloge

Een nieuw slim sporthorloge; dat is wat de Gear Sport blijkbaar moet worden. Hiermee wil Samsung kennelijk de concurrentie aangaan met Fitbit, dat nu de grootste verkoper is van fitnesstrackers. Het ontwerp, voor zover dat bij de FCC is onthuld, laat echter het ontwerp zien van een smartwatch. Te verwachten valt dan ook dat het een soort hybride-apparaat wordt: wellicht een smartwatch dat qua ontwerp en functionaliteit gericht is op fitnessfuncties.

Hartslagsensor

Veel giswerk is hier nodig, want behalve het plaatje wordt er weinig onthuld. Het plaatje zelf laat zien dat de nieuwe smartwatch van wifi en bluetooth is voorzien, maar dat is niet veel nieuws. Een hartslagsensor is ook ingebouwd, en dat hebben we ook al vaker gezien, zeker bij fitnesstrackers.

Tizen

Zo is nog onbekend op welk besturingssysteem Samsung deze nieuwe wearable laat lopen. De recente smartwatches van de Koreaanse elektronicagigant lopen op Tizen, een door Samsung zelf ontwikkeld besturingssysteem dat is afgeleid van Linux. Het is ook onder meer op smart-televisies van Samsung te vinden en in smart home-apparaten.

Smartwatch of fitnesstracker?

Samsung heeft wel vaker fitnesstrackers op de markt gebracht, maar zich de laatste tijd vooral gericht op smartwatches. Hoe deze hybride-smartwatch in de markt wordt aangeprezen, is nog even een mysterie. Maar gezien de aanvraag bij FCC kan het niet al te lang meer duren voordat er meer informatie naar buiten komt over deze nieuwe wearable.