De ronde smartwatch van Samsung, die voorheen door het leven ging als Samsung Orbis, krijgt de naam Samsung Gear A met zich mee. De smartwatch krijgt niet alleen een 3g-verbinding, maar er kan ook mee gebeld worden.

Samsung Orbis heet Samsung Gear A

Samsung heeft in de afgelopen weken aangegeven momenteel te werken aan de 'perfecte smartwatch'. Nu moeten wij dat nog gaan zien voordat we het geloven, maar we geloven in elk geval dat Samsung het gelooft. We weten dat Samsung, ondanks de pauze, werkt aan een smartwatch, onder de codenaam Orbis. Nu is naar buitengekomen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf die naam heeft aangepast naar Samsung Gear A. En de Samsung Gear A komt straks in twee verschillende versies uit, eentje waarmee je kunt bellen.

Twee versies van de Samsung Gear A, dus. Eentje met alleen een bluetooth-verbinding en de andere met 3g- en belmogelijkheden. Beide versies zouden bovendien toegang tot het internet moeten krijgen via wifi. Het zou de verkoop van de aankomende smartwatch mogelijk goed doen, aangezien een smartwatch met 3g nogal prijzig is en mensen vaak toch ergens toegang hebben tot wifi. Ter vergelijking: de Samsung Gear S had ook twee versies, waar je er maar met één mee kon bellen, terwijl beide beschikten over een wifi-verbinding.

Over de Samsung Orbis wordt gezegd dat het een slim horloge wordt met een rond scherm, die onder de motorkap een Samsung Exynos 7420-processor geïnstalleerd heeft. Dat is dezelfde processor die we momenteel vinden in de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Dat is behoorlijk wat kracht dus voor zo’n klein apparaatje, maar dit betekent niet dat Samsung vol op kracht inzet voor de Orbis. Waarschijnlijk wil het bedrijf deze processor gebruiken voor een langere batterijduur, zodat-ie dagen mee kan gaan.