Er zijn een aantal screenshots opgedoken waarop we de nieuwe Hangouts-applicatie kunnen zien die Google voor Android Wear gemaakt heeft. Wanneer Google de applicatie officieel lanceert voor Android Wear, is nog niet bekendgemaakt.

Google Hangouts te zien op Android Wear

Op donderdagochtend schreven we op Tablets Magazine al een artikel over de nieuwe Google Hangouts-app voor smartphones en tablets en vandaag zijn er screenshots opgedoken van de Android Wear-versie van de berichtendienst. Het lijkt er namelijk op dat Google eindelijk de chatapp naar je pols brengt. Wanneer de nieuwe Hangouts-app voor Android gelanceerd wordt, is nog niet bekendgemaakt. Maar wanneer die verschijnt, dan krijgen we dus ook voor het eerst de kans Hangouts te gebruiken op onze smartwatches.

android-wear-google-hangouts-preview2

Wat kun je van die app verwachten? Het wordt in elk geval niet zo'n uitgebreide ervaring als op je smartphone, want dat is gewoonweg niet mogelijk met de hardware om je pols. Je bent straks in staat door al je conversaties heen te scrollen en berichten te versturen. Bovenaan het scherm vind je de bekende groene balk waarmee je in staat bent van profiel te wisselen, mocht je meerdere Google-accounts gebruiken. Helaas is het zo dat je geen foto's kunt bekijken, maar dat vinden we niet vreemd: het scheelt immers batterij en geheugen.

Als je toch een foto toegestuurd krijgt via Google Hangouts, dan staat er een berichtje dat duidelijk maakt dat je een foto ontvangen hebt. Tijdens het beantwoorden van berichten heb je de beschikking over enkele standaard replieken en kun je uiteraard je emoji's tekenen en versturen. Ook ben je straks in staat om berichten in te spreken en die te versturen, maar op het moment van schrijven werkt die functie nog niet naar behoren. Het is daarom nog maar de vraag of we die laatste functie zullen terugvinden in de complete release van de app.