Samsung en Sennheiser hebben laten weten speciale oordoppen met 3D-audio naar Android te brengen, handig voor de vr-ervaringen met Daydream. Voorheen waren de oordoppen alleen te gebruiken op iPhone en iPad. De releasedatum is nog niet bekend.

Oordoppen met 3D-audio van Sennheiser en Samsung

Samsung en Sennheiser slaan de handen ineen voor de introductie van speciale oordoppen met 3D-audio. De oordoppen worden ambeo Smart Surround genoemd en waren voorheen alleen beschikbaar voor iPhone en iPad. Ze zijn ook in staat om 3D-audio op te nemen en werken behoorlijk goed met virtualrealityervaringen. Maar omdat iOS nou niet bekend staat om virtual reality, en Google steeds meer stappen met Android op dat gebied zet met Daydream, is het een goede keuze de oordoppen breder beschikbaar te maken.

Bovendien heeft Android wereldwijd ook meer gebruikers dan iOS, waardoor de markt ook veel groter is. Wanneer de oordoppen precies verkrijgbaar zullen zijn, is helaas niet bekendgemaakt. In Nederland zijn de oordoppen op dit moment moeilijk te verkrijgen, maar misschien komt daar binnenkort dus verandering in. Samsung levert overigens bij de Samsung Galaxy S8 ook een setje oordoppen, gemaakt door AKG, onderdeel van Harman. Harman is sinds kort onderdeel van Samsung, na de overname van vorig jaar.