Emobridge heeft met de Sensmi een nieuwe fitness- en slaapmonitor ontworpen die je om de pols draagt. Via elektrische pulsen wordt informatie verzameld. Dat is wezenlijk anders dan alle andere fitnesstrackers, die de beweging van de drager monitoren.

Emobridge

Emobridge is op Indiegogo een crowdfundingactie begonnen om 50.000 dollar te verzamelen om de Sensmi-tracker op de markt te kunnen brengen. Bij de uitleg over het nieuwe product staat dat het 'galvanische huid reacties' verzamelt waarna via een speciaal geschreven algoritme informatie direct wordt geanalyseerd, zodat de drager op een makkelijke manier conclusies kan trekken over de staat van zijn gezondheid. Daarna komen instructies om die te verbeteren.

Stress

Door elektrische pulsen van de ene naar de andere plek in de armband te sturen, wordt de weerstand in het lichaam gemeten. Zoals een EEG ongeveer. Op die manier claimt Emobridge dat de Sensmi kan vastleggen hoe het zit met de stress in het lichaam. De beweging wordt niet gemeten, zoals bij gewone fitnesstrackers.

Dun, waterdicht

Het armbandje is erg dun, waterdicht en heeft een batterij die het lang uithoudt. Er komen apps bij voor zowel iOS als Android. De Sensmi is in staat om beter dan alle gangbare trackers de dagelijkse activiteiten en de slaap te monitoren, meldt Emobridge, die hierbij zegt zich op wetenschappelijk onderzoek te baseren. Als de drager bijvoorbeeld erg opgewonden is, door stress of iets anders waar hij nerveus van wordt, legt de Sensmi dat vast omdat vanuit het brein dan een reeks signalen naar de huid wordt gestuurd. Via de geleidende sensors van de Sensmi wordt dat opgevangen, geinterpreteerd en de drager krijgt dan een advies. Bijvoorbeeld om het even wat rustiger aan te doen.

De Sensmi moet nog op de markt komen. Hij zal dan 209 dollar gaan kosten. Wie via Indiegogo intekent, kan hem voor 99 dollar krijgen.