Het lifestyle-merk Skagen heeft tijdens de IFA een nieuwe toevoeging aan zijn smartwatch-portfolio onthuld. Het gaat om de Falster 2, de opvolger van het eerder in januari 2018 onthulde Falster Smartwatch. Het nieuwe model biedt verbeterde functies, zonder tekort te doen aan het ontwerp van het origineel.

Design en functionaliteit centraal

Volgens Skagen vertegenwoordigt de Falster 2 alles waar het bedrijf voor staat: “mooie designproducten die functioneel zijn voor de manier waarop mensen leven.” Het gaat eigenlijk vooral om een mooi uitziend horloge, dat van interne verbeteringen voorzien is. Niet alleen moet het geheel daardoor langer meegaan, maar ook zou de gebruiker het slimme horloge bij meer gelegenheden moeten kunnen dragen.

De Falster 2 is voorzien van nieuwe, minimalistische en batterijbesparende horlogewijzers en de twee programmeerbare pushers, waardoor gebruikers meer persoonlijke functionaliteiten en een snelle toegang tot hun favoriete apps hebben. De behuizing is nu waterdicht, zodat gebruikers hun zwemtrainingen kunnen volgen, aan de rand van het zwembad kunnen hangen of onder de douche kunnen springen zonder hun smartwatch te beschadigen.

Nieuwe functies Falster 2

Op basis van klantonderzoek, concludeerde Skagen dat gebruikers van de Falster het liefst een aantal nieuwe functies zou willen zien en die heeft het in deze opvolger ingebouwd. Het gaat om een hartslagmeter die automatisch ingeschakeld wordt bij trainingen, een GPS-volgsysteem waarmee gebruikers hun telefoon thuis kunnen laten en NFC-technologie. Zo kan het horloge gebruikt worden om bijvoorbeeld betalingen te doen met Google Pay.

Het horloge draait op Wear OS van Google, dat draaiende gehouden wordt door een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-chip. Het systeem maakt het mogelijk om verschillende Watch Faces in te stellen en indien gewenst zijn er ook verschillende opties voor het horlogebandje. De Falster 2 is, met zijn magnetische stalen mesh-band verkrijgbaar vanaf 275 dollar. Omgerekend is dat zo’n 235 euro al zal de daadwerkelijke prijs hoger uitvallen door importtarieven.