Skagen heeft een nieuwe smartwatch voor 2018 aangekondigd. Het gaat om de Skagen Falster Smartwatch dat zal draaien op Android Wear 2.0. Intern wordt de smartwatch aangedreven door het Qualcomm Snapdragon Wear-platform. Uniek aan deze smartwatch is dat het de eerste touchscreen-smartwatch van Skagen zal zijn.

Volgens Skagen biedt de Falster Smartwatch een perfecte balans tussen design en functionaliteit. De smartwatch combineert een modern en minimalistisch design met slimme technologie. Het minimalistische vinden we ook terug in de interface van de smartwatch. Dat wil echter niet zeggen dat Skagen concessies heeft gedaan op het aantal functies. Volgens Skagen kun je gemakkelijk de diverse functies bereiken zonder je eerst door het menu heen te moeten worstelen. De nieuwe Falster Smartwatch is een volledige smartwatch dat voorzien is van de modernste technologie.

Ook stembediening via Google Assistent

De smartwatch houdt je activiteiten bij en krijgt aanpasbare wijzers. Muziek is af te spelen via apps van derde partijen zoals bijvoorbeeld Google Play. Via Bluetooth maak je gemakkelijk verbinding met je smartphone, zolang je beschikt over een besturingssysteem dat hoger is dan iOS 9.0 of Android 4.4. Notificaties als inkomende gesprekken en berichten worden op het touchscreen weergegeven. Heb je geen zin om door het menu heen te worstelen? Dan is het goed om te weten dat deze smartwatch ook zal werken via stembediening dankzij Google Assistent.

De Skagen Falster Smartwatch zal deze maand in de winkels verschijnen in vier verschillende kleuren. De smartwatch heeft ook verwisselbare bandjes die je los kunt bijkopen om van stijl te veranderen.