angs bracht Oculus naar buiten dat de Oculus Rift, de VR-bril waar al jaren aan wordt gewerkt, klaar is. Maar dat klopt slechts ten dele, want de Touch hand-controllers die erbij horen, vergen nog maanden ontwikkeling.

Uitstel tot tweede helft 2016

Oculus VR moet de consumentenrelease dus alweer enkele maanden uitstellen. In een blogpost vertelde het bedrijf dat de release van de Touch Controllers is uitgesteld tot de tweede helft van 2016. Deze gadgets moeten gebruikers met handgebaren in staat stellen om de digitale omgeving te besturen, waar de bril ze in brengt.

Oculus Rift

Oculus had aanvankelijk deze controllers al in de eerste helft van dit jaar willen presenteren, idealiter gelijktijdig met de Rift VR-bril, die je op je gezicht zet zodat een scherm voor je ogen virtuele beelden kan tonen. Dat wordt dus niet gehaald.

Ergonomisch

"Op weg om de Touch te perfectioneren, hebben we besloten dat we meer tijd nodig hebben voor de release", vertelde het bedrijf. "We hebben met de Touch-hardware flinke stappen gezet op ergonomisch gebied, en we voeren vele veranderingen door die de Touch nog comfortabeler, betrouwbaarder en natuurlijker maakt. We voeren ook veranderingen door die de stand van de handen beter herkent."

VR-bril

Het nieuwe uitstel zal ongetwijfeld consumenten teleurstellen die hun zinnen hebben gezet op de Oculus VR-bril met deze handcontrollers. Oculus is al drie jaar bezig om deze nieuwe technologie te ontwikkelen, en steeds weer is de release uitgesteld. Door de techwereld wordt met grote belangstelling naar Oculus gekeken, omdat wordt verwacht dat de VR-brillen de volgende grote technologische ontwikkeling gaan worden.

Touch

Wat de Touch controllers betreft, wijken die van Oculus nogal af van wat je zou verwachten. Ze zien er heel anders uit dan die van de HTC Valce of de SOny Morpheus. Ze lijken, zoals een reviewer van CNET opmerkte, meer op een uitbreiding van de hand, dan op een controller.